2013. február 15., péntek

Az idei verseny... XIII. Gyulai Böllér, és Pálinka napok.


Mentsük meg a gyulait! Reméljük sikerül!

Hosszú ideje tagja vagyok egy baráti társaságnak. A Tepertő Keverők csapatának. Megalakulásunk óta, egyszer nem tudtam részt venni a minden évben megrendezendő böllérversenyen, de akkor orvosi igazolásom volt. Kóstolót akkor is kaptam. Idén fordult elő másodszor, hogy nem versenyeztem. Új volt a helyszín, az időpont. Lényegesebben korábbra hozták, és az április helyett, februárban tartották. Az időpont, ezúttal nem volt alkalmas a csapat nagy részének, így versenyszerűen nem indultunk. Címvédőként, pedig ott lett volna a helyünk. Tavaly, ugyanis megosztva, első helyen végeztünk. Ettől függetlenül, a család, és saját magam érintettsége folytán figyelemmel kísértem a fesztivált, és rengeteg fotót készítettünk feleségemmel. Volt, ahol rögtön kétfélét is, mert mindketten, külön fényképezővel portyáztunk.
Idén február 9-10.-én került megrendezésre a XIII. Gyulai Böllér, és Pálinka Napok. Új helyszínen. Tavaly a Pálinkafesztivállal egy időben, áprilisban, a várkertben tartották. A különválasztás okait nem illő keresnem, ezért nincs is jogom hozzá. Eddig, csupa ismerősökkel találkoztunk, most rengeteg új arcot is láttam.
Mint eddig, idén is tartalmas programot állítottak össze a szervezők. Most is a Gyulai Hagyományőrző Hentesek Egyesülete vállalta magára a rendezést. Nem csak a böllérkedésről, és a pálinkáról volt szó. Tematikus kirakodó vásárral is találkozhattak a látogatók, akiket viszont az időjárás, nem fogadott kegyeibe. Volt hó, eső, hideg idő. Mint egy disznótorkor egyébként szokás. Az árusok, és a rendezvények egy része a csarnokban volt. Ők nem voltak kitéve az időjárás viszontagságainak.
Az eredeti tervben, egy bejegyzés szerepelt. A fotók válogatásánál viszont kiderült, hogy képtelenség egy oldalra sűríteni azt az információ mennyiséget, aminek a szelektálásával is hosszú időt töltöttem. Mivel nem állt módomban az eseményt végig dokumentálni, így barátaim, ismerőseim képeit is fel fogom használni. Utólag köszönöm, hogy megosztották a Facebookon, és ezzel nyilvánossá váltak! 
Egy ilyen fesztiválon, nagyon fontosak a show elemek! A látvány vonzza a közönséget. A fesztiváloknak, pedig szüksége van közönségre! Nincs értelme a változatos programoknak, ha nincs, aki megtekintse. A programok közé tartozik, a hagyományos disznóvágás, látvány elemekkel. Mivel ennél a résznél, nem voltam ott, Benkő Gabriella Emese képeiből is felhasználok. Felhasználom továbbá a tavalyi rendezvényeken készített, és publikált képeket is. 
Figyelem! A nyugalom, és az ízlelőbimbók megzavarására alkalmas képek következnek!


A beharangozóban szereplő kép.


A program.


A felhívás.


Így illik kezdeni a napot.


A szakértőkben sincs hiány.


Úgy elfáradt, hogy kilóg a nyelve.


Fontos figyelmeztetés! Nem itt kell megszúrni!


Előkerült, a matuzsálem is.


Munkában a "fiúk"



Kicsit lebarnult, a koca.


Egy kis bátorítás.



A hozzáértésben nincs hiány.


Gyorsan szét lett kapva.


Termékismertetés.


Feldolgozásra várva.


Kolbászra formálva.


A hurka is megabálódott.



Abált szalonna.


Fő a toros. Csak a káposzta kell bele.


Sül a tepertő.


A főszervező is megpihen. Volt miben megfáradni.


A vendégek is jól laknak.


Megérdemli a rövid pihenőt. Sok munkája lesz még!




























































Archív képek következnek:

Látványban, tavaly sem volt hiány.



Csontozás, formálás.


Böllérnapi forgatag.


Terülj, terülj asztalkám.


Laci Bácsi, és Ádám munkában.


A zsűri elé járulva.


Ezekhez, nincs mit hozzáfűzni.


A főszervező, és a fővédnök.


No comment.


Ehhez sem kell kommentár.


Egy kis finom szárazáru.


Beszámoló, a tavaly történtekről.





































































Természetesen, még nincs vége. Hiszen, annyi mindenről kell még beszámolnom. Hamarosan, meg is teszem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése