2013. február 15., péntek

Édesség, és egyéb afrodiziákumok... XIII. Gyulai Böllér, és Pálinka Napok.

Tudom, hogy nagyon kíváncsiak vagytok az édességekre, de előtte olvassátok el a bevezetőt. Nem lesz hosszú!
Hosszú ideje tagja vagyok egy baráti társaságnak. A Tepertő Keverők csapatának. Megalakulásunk óta, egyszer nem tudtam részt venni a minden évben megrendezendő böllérversenyen, de akkor orvosi igazolásom volt. Kóstolót akkor is kaptam. Idén fordult elő másodszor, hogy nem versenyeztem. Új volt a helyszín, az időpont. Lényegesebben korábbra hozták, és az április helyett, februárban tartották. Az időpont, ezúttal nem volt alkalmas a csapat nagy részének, így versenyszerűen nem indultunk. Címvédőként, pedig ott lett volna a helyünk. Tavaly, ugyanis megosztva, első helyen végeztünk. Ettől függetlenül, a család, és saját magam érintettsége folytán figyelemmel kísértem a fesztivált, és rengeteg fotót készítettünk feleségemmel. Volt, ahol rögtön kétfélét is, mert mindketten, külön fényképezővel portyáztunk.
Idén február 9-10.-én került megrendezésre a XIII. Gyulai Böllér, és Pálinka Napok. Új helyszínen. Tavaly a Pálinkafesztivállal egy időben, áprilisban, a várkertben tartották. A különválasztás okait nem illő keresnem, ezért nincs is jogom hozzá. Eddig, csupa ismerősökkel találkoztunk, most rengeteg új arcot is láttam.
Mint eddig, idén is tartalmas programot állítottak össze a szervezők. Most is a Gyulai Hagyományőrző Hentesek Egyesülete vállalta magára a rendezést. Nem csak a böllérkedésről, és a pálinkáról volt szó. Tematikus kirakodó vásárral is találkozhattak a látogatók, akiket viszont az időjárás, nem fogadott kegyeibe. Volt hó, eső, hideg idő. Mint egy disznótorkor egyébként szokás. Az árusok, és a rendezvények egy része a csarnokban volt. Ők nem voltak kitéve az időjárás viszontagságainak.
Mivel praktikus okokból, több részre voltam kénytelen bontani blogbejegyzésemet, újabb epizód következik. Az ok az volt, hogy rengeteg képet készítettünk, és nem volt szívem bármit kihagyni. Különösen ebből a részből. Őszinte leszek. Nem vagyok édesszájú. Nem is lehetek, mert cukorbetegként, nem is fogyaszthatok édességeket. Van viszont egy szenvedélyem. A látvány!  Higgyétek el, én ezzel is jól tudok lakni. Szemet gyönyörködtető édességeket láttam, fényképeztem. Nem csak én, hanem mindenki, aki megfordult a XIII. Gyulai Böllér, és Pálinka Napokon. Két bejegyzést már írtam az eseményről, de ezzel kell folytatnom. Ismét, a nyugalmat, és ízlelőbimbókat megzavaró képek következnek.
"Mennyei Édességek"
Az édességek készítőjéről, itt több olvasható! 

Valódi "Mennyei Édességek"

Szemnek, szájnak ingere.

Színes golyócskák.

Igazi afrodiziákumok.

Íz, és színkavalkád.

Van, aki a zöldet, van a ki a sárgát szereti.

Széles a választék.

Én tepsis csokiknak neveztem el őket.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem ehetek belőle!

Csokival, aszalt gyümölcsökkel, magvakkal.

És még nincs vége a sornak!

Újabb golyócskák.


Mézeskalács, és mások: 
Szív küldi szívnek. Festett, hímzett, nemzeti szívek.

Széles a választék.

Akár Valentin napra is megfelel.

Magyaros szívek.

Gyönyörű vásárfiák.
Most, hogy összefutott a nyál a szánkban, ideje továbblépni. Hamarosan, új résszel jelentkezek! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése